Comunicat de presa 05.12.2023

La data de 05.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 7 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.
S-a reținut că, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele  de dealeri au introdus  în  România   cantități mari de droguri de risc pe care le-au distribuit ulterior către alți dealeri din municipiile Cluj Napoca și Iași care,  la rândul lor, au  aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și  unități școlare.

Comunicat de presa 2 03.12.2023

La data de 29.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 8 inculpați, cercetați pentru săvârșirea  infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat,  trafic de migranţi în formă continuată și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat,  în formă continuată.

Comunicat de presa 03.12.2023

La data de 01.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea a trei inculpați și măsura controlului judiciar față de un al patrulea, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă.
Măsura a fost luată după ce inculpații au fost prinși în flagrant în timp ce dețineau în vederea comercializării ţigarete de contrabandă, de provenienţă ucraineană. 
În cursul aceleași zile, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţului Suceava, fiind identificate și ridicate  un număr de 787.280 țigarete de provenienţă extracomunitară, patru autovehicule folosite în activitatea infracţională, precum şi alte mijloace de probă.
De asemenea, au fost identificate și alte  bunuri fără documente de provenienţă, ambalate în cutii de carton și recipiente din plastic purtând  mențiuni în limba  ucraineană,  care au fost predate Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.

Comunicat de presa 3 29.11.2023

La data de 28.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reținerea a nouă inculpați și măsura controlului judiciar față de alți doi,  cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc  și mare risc,  efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii și deținerea fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

Comunicat de presa 2 29.11.2023

La data de 28.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi efectuare de operaţiuni neautorizate cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Comunicat de presa 29.11.2023

La data de 28.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea  a 3 inculpați și măsura controlului judiciar față de un al patrulea, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor  de constituirea unui grup infracțional organizat,  trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.
S-a reținut că, începând cu iulie 2023, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul procurării și comercializări de droguri de risc.

Comunicat de presa 3 28.11.2023

La data de 28.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Maramureș au pus în aplicare 56 de mandate de  percheziție domiciliară pe raza județelor Maramureș și Cluj și  25 de mandate de aducere într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și  trafic de droguri de mare risc.

Comunicat de presa 2 28.11.2023

Urmare a comunicatelor din datele de 25.07.2019 ,  28.05.2021 și nr.2 din 26.03.2023 Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Prin rechizitoriul din data de 22.11.2023, procurorii D.I.I.C.O.T. –Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat ( aflat în stare de arest pe teritoriul Mexicului ) pentru săvârșirea infracțiunilor de  constituirea unui grup infracțional organizat,  instigare la tentativă la omor calificat, șantaj și  instigare la șantaj.

Comunicat de presa 28.11.2023

La data de 28.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Macrocriminalității Economico-Financiare efectuează 8 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Brăila, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârșirea  în formă continuată a infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat,  delapidare cu consecințe deosebit de grave, complicitate la delapidare  cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură private și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.  

Comunicat de presa 2 27.11.2023

La data de 26.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 7 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri   de risc și mare risc și deținere de droguri de risc  pentru consum propriu.
Măsurile au fost luate, după ce la data de 25.11.2023, patru dintre inculpați au fost prinși în flagrant în timp ce tranzacționau cantități de droguri de risc (canabis și rezină de canabis) pe raza municipiului Constanța.
S-a reținut că, pe parcursul lunii noiembrie 2023, inculpații,  în mod repetat,  au comercializat în mod direct sau în calitate de intermediari cantități de droguri  de risc (canabis) și de mare risc (cocaină), către consumatori din municipiul Constanța.