Comunicat de presa 2 21.06.2024

La data de 20.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de  introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.
Măsurile a fost luate după ce, în seara de 19.06.2024, unul dintre aceștia a fost prins în flagrant în municipiul București în timp ce transporta 8 kilograme canabis, destinată comercializării.

Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit faptul că inculpații,  au procurat din Spania și introdus în țară prin intermediul unei firme de curierat  cantitatea de drog de risc, ascunsă într-un colet ce conținea mai multe produse alimentare.
Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.