Comunicat de presa 3 20.06.2024

La data de 19.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 5 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.
În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, în perioada ianuarie - iunie 2024, aceștia au deținut, intermediat și vândut, în mai multe rânduri, diferite cantități de cocaină (drog de mare risc), către consumatori de pe raza județului Dolj.

De asemenea, în aceeași zi, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant în timp ce comercializa 11 doze de cocaină, achiziționate de la un coinculpat în scopul revânzării. 
Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Craiova,  fiind identificate și ridicate o cantitate de substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.