Comunicat de presa 20.06.2024

La data de 18.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea unui inculpat (minor), pentru săvârșirea infracțiunilor  de trafic de droguri de risc și participație improprie la introducerea în țară de droguri de risc.
Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că în luna iunie 2024, în timp ce se afla în Spania, acesta a expediat către România, prin intermediul unei firme de curierat, un colet ce conținea o cantitate de peste 175 grame rezină de canabis (ascunsă într-un blender) destinată comercializării.

În ziua de 18.06.2024 inculpatul a fost prins în flagrant în municipiul Iași,  în timp ce ridica pachetul.
Ieri,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Iași.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.