Comunicat de presa 3 18.06.2024

La data de 17.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii .
Din probele administrate în cauză a rezultat că, în perioada mai-iunie 2024,  aceștia au deținut, intermediat și comercializat cantități de droguri de mare risc (cocaină) și substanțe psihoactive (2-MMC), către consumatori din județul Argeș.  Interacțiunile cu clienții au fost realizate în incinta unui bar, unde inculpații au calitatea de administrator, respectiv angajat al societății comerciale.

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție la locuințele acestora, fiind identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 15 grame de substanță susceptibilă  a fi drog de mare risc (cocaină), 30 grame substanță susceptibilă de a produce efecte psihoactive  (2-MMC), obiecte purtând urme de substanță, o sumă de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.