Comunicat de presa 4 13.06.2024

La data de 12.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc.
Măsura a fost luată după ce acesta  a fost prins în flagrant pe raza municipiului Brașov în timp ce deținea în autoturism, în vederea comercializării,  cantitățile de aproximativ 50 grame substanță cristalină  3-CMC (drog de mare risc),  4 grame canabis și o țigaretă confecționată artizanal cu conținut de canabis (drog de risc), 1 gram substanță pulverulentă, un grinder și un cântar electronic de precizie.

Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție  la locuința inculpatului, fiind identificate și ridicate cantitățile de  aproximativ 90 grame substanță solidă 4 – CMC (drog de mare risc) 2 grame substanță cristalină (3-CMC) și  15 grame substanță  (cel mai probabil 4 – CMC).
La data de 13.06.2024,   judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost efectuate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.
Acțiunea a fost  realizată împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brașov.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.