Comunicat de presa 3 13.06.2024

La data de 12.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea a doi inculpați (membri ai aceleași familii) și măsura controlului judiciar față de un altul,  cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, în perioada aprilie 2023 – iunie 2024,  aceștia  au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) către consumatori de pe raza județelor Dâmbovița și Prahova, cu suma de 50 lei pentru un gram.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate o cantitate de canabis, un cântar electronic de precizie, un grinder, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă .

Astăzi,  a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de  arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.