Comunicat de presa 2 13.06.2024

La data de 12.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 2 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.
Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că, în perioada aprilie – iunie 2024, unul dintre inculpați a deținut și comercializat diferite cantități de canabis (drog de risc), parte dintre acestea fiind achiziționate de către coinculpatul în cauză în vederea revânzării către consumatori de pe raza județului Arad.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, au fost descoperite și ridicate cantitatea de peste 1 kilogram canabis, un aparat de vidat, un grinder, sume de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Arad.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Timișoara, SCCO Caraș Severin, I.P.J. Arad și jandarmilor  din I.J.J. Arad și Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.