Comunicat de presa 3 12.06.2024

La data de 11.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a doi inculpați (membri ai aceleași familii), cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Măsura a fost luată, după ce, în aceeași zi, aceștia au fost prinși în flagrant pe raza comunei Podari, județul Dolj, în timp ce comercializau cantitatea de aproximativ 100 grame cocaină pentru suma de 8.000 euro.

În urma cercetărilor efectuate, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și faptul că, în perioada aprilie-iunie 2024, a deținut și comercializat, în mai multe rânduri, diferite cantități de cocaină (drog de mare risc), cu sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 lei.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate o sumă de bani în lei, provenind din vânzarea drogurilor, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.