Comunicat de presa 2 21.05.2024

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (recidivist), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de mare risc .
Măsura a fost luată după ce acesta a fost prins în flagrant în municipiul București, de către un echipaj de jandarmi,  în timp ce deținea asupra sa pentru comercializare cantitatea de aproximativ 33 grame heroină (drog de mare risc), porționată și ambalată în 456 de punguțe.

În ziua de 20.05.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.