Comunicat de presa 2 20.05.2024

La data de 19.05.2024,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cetățean străin (maghiar) cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație.
Măsura a fost luată, după ce acesta a fost prins în flagrant,  în  municipiul Odorheiu Secuiesc , în timp ce deținea și transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive.

Din materialul probator administrat a reieșit că inculpatul a consumat din substanțele interzise pe care le transporta,  chiar în timp ce conducea autoturismul pe drumurile publice,  în cauză fiind întocmit  un dosar penal  sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Facem precizarea că  la data comiterii faptei ce formează obiectul prezentei cauze, inculpatul era cercetat sub control judiciar de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita într-un alt dosar penal pentru săvârșirea unor infracțiuni de același gen.  
La data de 19.05.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul  polițiștilor  din cadrul I.P.J. Harghita-Serviciul de Acțiuni Speciale și Poliției municipiului Odorheiu Secuiesc.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.