Comunicat de presa 20.05.2024

La data de 17.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea unui inculpat și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, respectiv deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu.
Din actele de urmărire penală a reieșit  că, în perioada ianuarie – mai 2024 inculpatul reținut a procurat,  deținut, manipulat și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de substanță psihoactivă (2-MMC) către consumatori de pe raza județului Bihor. 

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate peste 45 grame substanțe psihoactive ( 2MMC și 4-CPD), porționate și ambalate în scopul vânzării.
Cu privire la cel de al doilea inculpat, s-a reținut că la data de  17.05.2024, a deținut la domiciliul său o cantitate de cocaină destinată consumului propriu.
În ziua de 18.05.2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului reținut, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.