Comunicat de presa 3 17.05.2024

La data de 16.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus  reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc, ambele în formă continuată.
Din actele de urmărire penală  efectuate a rezultat că  în perioada septembrie 2023 - mai 2024,  acesta a procurat, deținut,  manipulat și vândut către consumatori din județul Cluj diferite cantități de substanțe psihoactive  (2 MMC și 2-CMC) și droguri de mare risc (3 – CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, 4-CMC și amfetamină).

De asemenea, în ziua de 16.05.2024, inculpatul a fost  prins în flagrant în timp ce deținea și transporta peste 110 grame substanță psihoactivă (2-MMC) destinată comercializării.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Cluj - Poliția  Municipiului  Câmpia Turzii si ai Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj  precum și ai jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.