Comunicat de presa 17.05.2024

La data de 15.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.
Din probele administrate în cauză a rezultat că în perioada iulie 2023 – mai 2024, acesta a deţinut, transportat şi vândut diferite cantități de drog de risc (canabis) și  mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal) către consumatori, inclusiv minori,  de pe raza județului Gorj.

Au fost puse în aplicare  două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Vulcan, fiind identificate și ridicate cantitatea de aproximativ 40 de grame de canabis, porționată și ambalată în 19 doze,  țigări confecționate artizanal (consumate parțial), cântare de precizie, un grinder, precum și alte mijloace de probă.
La data de 16.05.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj  a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate  împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj. 
Acțiunea a beneficiat de  sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.