Comunicat de presa 16.05.2024

La data de 16.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pe o durată de 24 de ore a unui inculpat,  cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Măsura a fost luată după ce în ziua de 15.05.2024 acesta a fost prins în flagrant în municipiul Ploiești, în timp ce comercializa o cantitate de canabis.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, în perioada ianuarie – mai 2024,  inculpatul a deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) către consumatori de pe raza județului Prahova.

În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința acestuia, au fost identificate și ridicate aproximativ 50 grame canabis, mai multe recipiente purtând urme de substanță,  un cântar electronic de precizie, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” din Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.