Comunicat de presa 2 10.05.2024

Urmare comunicatelor de presa  nr. 1 din 11.02.2024 și nr.1 din 31.03.2024, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
La data de 09.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat (cetățean străin) cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc, și trafic intern de droguri de risc.

Măsura a fost luată după ce acesta a fost depistat la intrarea pe teritoriul României, în sarcina sa fiind reținut faptul că, în luna februarie 2024, a introdus ilegal în România, din Serbia,  o cantitate de peste 440.000 comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), destinate comercializării, care au fost descoperite și ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 10.02.2024. Inculpatul a acționat în baza unei înțelegeri prealabile cu alți doi inculpați  cercetați în stare de arest preventiv în  acest dosar. 
Astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a  inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Arad -Poliţia Oraşului Nădlac și Poliţia Municipiului Arad - Secţia 2 Poliţie Rurală.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.