Comunicat de presa 2 10.04.2024

La data 09.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că,  în cursul lunii septembrie 2023, acesta a recrutat o  persoană vătămată minoră, în vârsta de 16 ani,  profitând de starea ei de vădită vulnerabilitate (probleme familiale, situație materială precară, lipsă de educație, naivitate) și prin inducere în eroare (promisiuni de conviețuire), a transportat-o și adăpostit-o în locații închiriate în țară (Timișoara și Craiova)  dar și străinătate (Germania), obligând-o prin acte de constrângere fizică și psihică să practice prostituția.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională au fost însușite de inculpat.
În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.      
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.