Comunicat de presa 16 03.04.2024

La data de 03.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Bistrița Năsăud au efectuat 5 percheziții domiciliare, în localități din județele Cluj și Bistrița Năsăud, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și   efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, mai mulți făptuitori au efectuat activități de procurare, transport, deținere, distribuire și comercializare a unor cantități de substanțe interzise către consumatori de pe raza celor două județe.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Cluj Napoca și al jandarmilor din  cadrul IJJ Bistrița Năsăud.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.