Comunicat de presa 4 03.04.2024

La data de 03.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Brașov efectuează percheziții domiciliare la două așezări pastorale (stână și grajduri) situate pe raza județului Brașov, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului.
Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei inculpați (rechizitoriul din 11.01.2024), a reieșit faptul că în perioada 2018 – 2022 aceeași victimă minoră, a fost exploatată prin obligarea la muncă în condiții deosebit de grele de către un făptuitor, proprietar al unor stâne situate pe raza unei comune din județul Brașov.

Persoana vătămată minoră a fost agresată în mod repetat, adăpostită într-o cușcă amenajată la stână, fără minime condiții de igienă și ținută într-o continuă stare de aservire. 
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov.
Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Brașov.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.