Comunicat de presa 24.02.2024

La data de 23.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea  a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.
Măsura a fost luată după ce inculpații au fost prinși în flagrant în timp ce dețineau în vederea comercializării, pentru suma de 15.000 euro,  cantitățile de aproximativ 1 kilogram de canabis (drog de risc) și 150 grame cocaină (drog de mare risc), ascunse în interiorul sistemului de sonorizare al unuia dintre vehiculele cu care se deplasau.

În cursul  acestei zile,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.