Comunicat de presa 3 21.02.2024

La data de 19.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au reținut 5 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
Din cercetările efectuate a rezultat că,  în perioada ianuarie-februarie 2024, inculpații au deținut, intermediat și comercializat direct, cantități de canabis și rezină de canabis ( drog de risc), către consumatori pe raza județului Suceava.

Au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate cantitatea de  aproximativ 2, 3 kilograme drog de risc (canabis și rezină de canabis), obiecte purtătoare de urme de substanță, grindere și cântare electronice, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
La data de 20.02.2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au formulat propunere de arestare preventivă cu privire la trei dintre inculpați și au dispus măsura controlului judiciar față de un altul.
În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava  a dispus arestarea preventivă a doi inculpați și cea a controlului judiciar față de al treilea.
Activitățile judiciare au fost realizate  împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Suceava.
Suportul de specialitate a fost asigurat către  Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.