Comunicat de presa 21.02.2024

La data de 20.02.2024,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au pus în aplicare un mandat de aducere , într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.
S-a reținut faptul că, în perioada 2016 – februarie 2024, un inculpat a exploatat sexual o persoană vătămată (soția), pe care a transportat-o în diverse locații din Marea Britanie, Italia și Germania, prin acte de violență fizică și psihică obligând-o să practice prostituția în folosul său material.

În urma refuzului victimei de a continua, inculpatul  a proferat amenințări, inclusiv cu moartea,  la adresa fiului lor minor care se afla împreună cu el, dar și a persoanei vătămate, în scopul de a o determina să revină asupra deciziei.
În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, la data de 20.02.2024, inculpatul a fost depistat într-un imobil din municipiul Câmpulung, unde se afla împreună cu minorul.
Față de acesta, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea, urmând să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș cu propunerea de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Minorul a fost preluat de către DGASPC Argeș.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești. 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Argeș și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.