Comunicat de presa 4 16.02.2024

La data de 16.02.2024 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și  mare risc.
Măsurile au fost luate, după ce la data de 14.02.2024, unul dintre inculpați a  fost depistat în  timp ce se întâlnea cu un client pentru a-i vinde cantitatea de aproximativ 30 grame canabis cu suma de 2.400 lei.   Pe parcursul interacțiunii cu cumpărătorul, mai multe rude ale acestuia din urmă au intervenit și l-au agresat fizic pe inculpat  pe motiv că îi vinde  droguri, situație  care  a impus intervenția poliției și a unui echipaj medical.

Ulterior au fost prinși în flagrant, succesiv, ceilalți doi inculpați, unul in timp ce comercializa cantitatea de 50 grame canabis cumpărată  de la coinculpat,  iar acesta din urmă deținând asupra sa diferite cantități  de canabis (drog de risc) și MDMA (drog de mare risc).
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului Iași cu propunerea de  arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, cu sprijinul Poliției Municipiului Iași - Secția 5 Poliție.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul unui echipaj a grupei canine din Inspectoratul Județean de Poliție Iași.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.