Comunicat de presa 16.02.2024

La data de 12.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.
Măsurile au fost luate după ce, la aceeași dată, unul dintre aceștia a fost prins în flagrant în municipiul Timișoara  în timp ce vindea 2 kilograme cocaină (drog de mare risc),  cu suma de  70.000 euro,  cantitate livrată de celălalt inculpat. 

În cursul zilei de 13.02. 2024  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara– Serviciul Antidrog.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.