Comunicat de presa 4 15.02.2024

La data de 15.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din actele de urmărire penală a rezultat  că, în perioada decembrie 2023 – ianuarie 2024, acesta a comercializat droguri de mare risc (4-CMC) și substanțe psihoactive (2 MMC), către consumatori din județul Constanța,  încasând sume  cuprinse între 600 și 800 lei.

În urma percheziției domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.                                             

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.