Comunicat de presa 3 15.02.2024

La data de 14.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de  risc și mare risc.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că aceștia, în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, către consumatori de pe raza județului Timiș.

În urma perchezițiilor efectuate au fost  identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 20 grame cocaină, 20 grame 4-CMC, comprimate ecstasy (droguri de mare risc), canabis (drog de risc), toate porționate și ambalate în scopul comercializării,  seturi de plicuri tip zip-lock noi, grindere și cântare electronice de precizie, înscrisuri și sume de bani.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de  arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.