Comunicat de presa 14.02.2024

La data de 14.02.2024,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au pus în aplicare  9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Dâmbovița, Brăila și Prahova, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de  trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada 2023 - februarie 2024, trei suspecți au recrutat mai multe persoane vătămate, printre care și o minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora și le-au constrâns, prin acte de violență și amenințare, să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani astfel obținute.  

De asemenea, unul dintre aceștia, precum și alți trei suspecți cercetați în cauză, urmărind obținerea de  foloase materiale în mod facil  au înlesnit  altor persoane vătămate practicarea prostituției prin închirierea unor imobile, asigurarea transportului la adresele unde erau solicitate și atragerea de clienți inclusiv prin anunțuri publicate pe diferite site-uri .
Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești.
Pe parcursul cercetărilor,  persoanelor vătămate li s-a asigurat  sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.
Activitățile judiciare sunt realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.
Acțiunile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Argeș, Dâmbovița, Brăila și Prahova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.