Comunicat de presa 2 25.11.2023

La data de 24.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

Măsura a fost luată după ce inculpatul a fost prins în flagrant, pe raza județului Cluj, în timp ce deținea, în vederea comercializării, cantitățile de aproximativ 1,4 kilograme  cristal (4-CMC – drog de mare risc) și 560 grame canabis (drog de risc).
Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2022 - 2023, a procurat și vândut, în mod repetat, cantități de canabis, cu suma de 50 de lei pentru un gram, către consumatori de pe raza județului Cluj.
De asemenea, tot în mod repetat, a oferit cu titlu gratuit, diferite cantități de canabis. 
În cursul aceleași zile, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj. 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Cluj și jandarmilor din cadrul IJJ Cluj. 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.