Comunicat de presa 25.11.2023

La data de 21.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.

Măsura a fost luată după ce inculpații au fost prinși în flagrant, pe raza județului Ilfov, în timp ce dețineau, în vederea comercializării, cantitatea de 500 grame cocaină, pentru suma de 25.000 euro. 
De asemenea, din cercetările efectuate a reieșit că, în noiembrie 2023, inculpații au comercializat direct sau au intermediat vânzarea unor cantități de drog de mare risc (cocaină) pentru sume cuprinse între 1.000 și 4.000 lei.
În cursul zilei de 22.11.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov, a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Brașov.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Prahova și al Grupării Mobile de Jandarmi Prahova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din IGPR.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.