Comunicat de presa 24.11.2023

Urmare a comunicatului nr.1 din data de 23.11.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore față de  95 de inculpați și  măsura controlului judiciar față de alți 7. 
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate 11 autoturisme, numeroase ceasuri și genți de lux, peste șase kilograme bijuterii din aur și monede, sume în lei, euro, dolari SUA, lire sterline și forinți,  valoarea totală a acestora  ridicându-se la peste 1 milion euro.

De asemenea, au fost identificate și ridicate peste 200 de telefoane mobile,  sisteme PC/laptopuri, medii de stocare, cantități de droguri de risc și mare risc, precum și de substanțe cu efecte psihoactive, grindere, cântare de mare precizie, arme albe, mai multe arme neletale și peste 200 de proiectile, documente și înscrisuri olografe, carduri bancare,  precum și alte bunuri de interes.
Activitățile au fost realizate împreună cu Poliția Română și au beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române și Poliției de Frontieră.
Acțiunea face parte din seria de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT  începând cu anul 2018 și relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient aceste fenomene infracționale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.