Comunicat de presa 20.11.2023

La data de 18.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic intern și  internațional de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.


S-a reținut că, la data de 17.11.2023, inculpatul a fost prins în flagrant, în județul Alba,  după ce a ridicat un colet expediat din Olanda, introdus în țară prin intermediul unei firme de transport, în care se aflau disimulate cantitățile de peste 4 kilograme droguri de mare risc ( 3-CMC și 4-CMC, cunoscute sub denumirea generică de cristal) și 10 grame substanță psihoactivă (2 MMC).
De asemenea, în autoturismul inculpatului au fost identificate și ridicate sumele de 2.700 euro și 4.000 lei.
În cursul aceleași zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog. 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.