Comunicat de presa 19.11.2023

La data de 15.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

S-a reținut că, în perioada mai-octombrie 2023, patru inculpați au comercializat, în mod repetat,  droguri  de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori din municipiul Constanța,  pentru sume cuprinse între 400 și 1000 lei.

Totodată, în sarcina unuia dintre ei, s-a reținut și faptul că a deținut în vederea comercializării, aproximativ 15 grame substanță psihoactivă  (2-MMC), cantitate descoperită și ridicată pe parcursul perchezițiilor domiciliare efectuate.

Interacțiunea cu clienții se realiza față în față, stradal, după ce detaliile cantitatea și prețul erau stabilite prin intermediul unei serviciu de mesagerie al unei  platforme de socializare.

În cursul zilei de 16.11.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța,  cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți și arestarea preventivă în lipsă, a unui inculpat, care se sustrage urmăririi penale.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis propunerile formulate.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.