Comunicat de presa 23.10.2023

La data de 21.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cetățean străin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și conducerea unui vehicul sub influența  alcoolului sau a altor substanțe.

S-a reținut că, la aceeași dată, inculpatul, cetățean turc,  a fost depistat în Punctul de Trecerea a Frontierei Calafat conducând  un autotren, cu destinația Olanda,  în timp ce se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

De asemenea, în cabina autovehiculului de transport marfă, a fost găsită o cantitate de drog de risc (canabis) și un grinder.

În cursul zilei de 22.10.2023,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul IPTF Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Calafat, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.