Comunicat de presa 9 28.09.2023

Urmare comunicatului de presa nr. 5 din data de 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița - Năsăud  au dispus reținerea a 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate  o cultură  de canabis outdoor, însumând aproximativ 10 kilograme masă verde, peste 400 de grame fragmente vegetale, o cantitate de metamfetamină, telefoane mobile, cântare de mare precizie, precum și alte mijloace de probă.
În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului Județean de Poliție Biroul Teritorial Bistrița - Năsăud.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.