Comunicat de presa 7 28.09.2023

Urmare comunicatului de presă nr. 12 din data de 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești  au dispus  în patru cauze penale, reținerea a 7 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate împreună cu polițiști din cadrul BCCO Pitești au fost identificate și ridicate 60 grame substanță cristalină ( 3-CMC, drog de mare risc), 20 grame canabis, 135 seminte canabis,  aproximativ  100 grame de fragmente vegetale (NPS), 20 grame de ketamină, 10 grame amfetamină, 15 grame ciuperci halucinogene, comprimate MDMA,  7 grindere și 4 cântare electronice de precizie, 10 telefoane mobile și sume de bani în lei. 
În prima cauză instrumentată, s-a stabilit că un inculpat a comercializat în mod repetat pe raza județului Argeș, diferite cantități de droguri de mare risc ( ketamină și MDMA). 
În cea de a două cauză, s-a stabilit că pe parcursul anului 2023, 3 inculpați, au comercializat droguri de risc (canabis) și droguri de mare risc, 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal) , precum si substanțe cu efect psihoactiv (ADB BUTINACA). 
În cel  de-al treilea dosar cercetările efectuate au relevat că, un inculpat, din municipiul Pitești a procurat și comercializat, în mod repetat,    droguri de mare risc (MDMA) către consumatori din județul Argeș. 
În cea de a patra cauză instrumentată, s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, un inculpat a comercializat, în mod repetat,  droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis și MDMA către mai mulți consumatori din municipiul Pitești. 
În cursul zilei de 27.09.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă a celor 6 inculpați, față de care s-a formulat propunere, pentru o perioadă de 30 de zile. Față de al șaptelea inculpat, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești  au dispus măsura controlului judiciar.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.