Comunicat de presa 6 28.09.2023

Urmare comunicatului de presa nr. 22 din data de 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea a 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și  efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș – Serviciul Antidrog, au fost descoperite și ridicate aproximativ 1,360 kilograme drog de mare risc ( 3-CMC, cunoscut generic sub denumirea cristal), 10 grame canabis,  2 grindere, 2 telefoane mobile și sumele de 250 de euro și 2.200 de lei.
În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș, a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.