Comunicat de presa 5 28.09.2023

Urmare comunicatului de presa nr. 24 din data de 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea a 7 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare.

În urma celor 15 percheziții domiciliare, efectuate  împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Hunedoara, pe raza județului Hunedoara, au fost identificate și ridicate   cantitățile de aproximativ  un kilogram de cristal (3-CMC, drog de mare risc) și peste 500 grame canabis, instrumente folosite pentru porționarea și cântărirea drogurilor, precum și  sumele de  40.935 lei și 2.835 euro, existând bănuiala rezonabilă că provin din vânzarea de droguri. 
În cursul zilei de 27.09.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara, a dispus  arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.