Comunicat de presa 4 28.09.2023

Urmare comunicatului de presă nr. 10 din data de 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a 6 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de traficul de droguri de risc.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Dâmbovița au fost identificate și ridicate cantitatea de aproximativ 520 grame canabis, 15 semințe canabis,  8 telefoane mobile, 8 grindere, 5 cântare de precizie, o macetă și sumele de 12. 285 lei, 500 euro, 200 GBP și 50 franci elvețieni.        
S-a reţinut că, inculpații au comercializat, în mod repetat, pe raza municipiului Târgoviște,  inclusiv către tineri din școli și licee, cantități de canabis cu suma de 50 lei pentru un gram.
Din  cercetările efectuate  a  mai rezultat că drogul de risc  era achiziționat și ”pe datorie”, iar din suma încasată după comercializare era achitat costul drogurilor cumpărate.
În cursul zilei de 27.09.2023,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița, a dispus arestarea preventivă a patru dintre inculpați și arestarea la domiciliu a altor doi, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Ploiești,  B.C.C.O. Pitești, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmbovița – Serviciul Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmbovița.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.