Comunicat de presa 3 28.09.2023

Urmare comunicatului de presă nr. 3 din data de 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

În fapt s-a reţinut că, în perioada iunie – septembrie 2023, pe raza județului Arad, s-a constituit și a acționat un grup infracțional specializat în procurarea, deținerea și comercializarea către consumatori de pe raza acestui județ, de droguri de risc (canabis) și de mare risc, 3-CMC (cristal), precum și de  substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive. Membrii grupului  au obținut din activitatea infracțională beneficii materiale substanțiale.   
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Arad, au fost identificate și ridicate  201,94 grame drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), 110 grame canabis (drog de risc), 4,81 grame substanţă psihoactivă (2-MMC), 2 cântare electronice, 3 dispozitive de mărunţire tip râşniţă și suma totală de 3.102 lei şi 50 euro.
La data de 27.09.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpați și arestarea la domiciliu pentru cel de al patrulea, soluție admisă de către instanță.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timișoara și Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.