Comunicat de presa 28.09.2023

Urmare comunicatului de presă nr. 9 din 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea a 4 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Satu Mare, au fost identificate și ridicate 744 de doze de substanță vegetală (canabis), 377 de grame de substanță cristalină           (3-CMC) și 5 comprimate de ecstasy (MDMA), 13 telefoane mobile, 2 cântare de mare precizie, 17.185 de lei, 230 de euro, 200 de lire, 46 de litri de băuturi spirtoase netimbrate și 320 de grame de bijuterii din metal galben.
Totodată, au mai fost descoperite un seif metalic și o macetă.
În cursul zilei de 27.09.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, a dispus arestarea preventivă a unui inculpat și cea a controlului judiciar, față de alți trei inculpați..
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.