Comunicat de presa 5 27.09.2023

Urmare comunicatului de presa nr. 4 din 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău  au dispus reținerea a doi inculpați (membri ai aceleași familii),  cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În urma perchezițiilor efectuate împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Bacău au fost identificate și ridicate 6 plante de canabis, 2 grindere, o cantitate de materie vegetală uscată mărunțită, precum și alte mijloace de probă.
Din cercetările efectuate,  a rezultat că de la începutul anului 2023, un inculpat, cu sprijinul celui de al doilea,  a  cultivat plante de canabis, într-o seră amplasată într-o localitate din zona rurală a județului, în scopul comercializării drogului de risc, către consumatori de pe raza județului Bacău, pentru suma de 70 lei pentru un gram . 
În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, a dispus arestarea preventivă a unui inculpat și arestarea la domiciliu a celui de al doilea.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi ”Alexandru cel Bun” Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.