Comunicat de presa 4 27.09.2023

Urmare comunicatului de presă nr. 8 din data de 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea  a 8 inculpați şi măsura controlului judiciar față de alți 5, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor  de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Buzău, au fost identificate și ridicate cantitățile de 120 de grame de substanță cristalizată, albă (3-CMC),  150 de grame de materie vegetală tocată (canabis) și 22 de semințe de canabis, 57 de comprimate, 150 de grame de substanță din categoria NSP,  17 telefoane mobile, 6 cântare, 1 laptop și sumele de 7.900 lei și 390 de euro.
În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea  a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și Brașov și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Buzău, Vrancea, Brăila, Teleorman și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.