Comunicat de presa 24.09.2023

La data de 22.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud  au dispus reținerea a doi inculpați (membri ai aceleași familii), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului.

În cauză s-a reținut că pe parcursul anului 2023, unul dintre inculpați a înființat o cultură de canabis, în scopul comercializării și consumului propriu, în extravilanul unei comune din județul Bistrița-Năsăud.
Cultura outdoor a fost întreținută împreună cu  cel de al doilea inculpat, care a recoltat plantele și a disimulat fragmentele vegetale în spațiul de depozitare al lemnelor pentru foc.
În cursul zilei de 23.09.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventive a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.