Comunicat de presa 3 20.07.2023

La data de 19.07.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 6 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de minori,  trafic de persoane,  proxenetism și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

În  cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna ianuarie 2023, inculpații au recrutat patru persoane vătămate, două minore și două majore și  profitând de starea de vulnerabilitate a acestora (părinți despărțiți, stare materială precară, abandon școlar), dar și prin constrângere fizică și psihică  le-au obligat la practicarea prostituției.
Astfel, în perioada ianuarie-iulie 2023, inculpații au adăpostit persoanele vătămate atât minore cât și majore,  le-au transportat în mai multe locații, din județele Constanța  și Cluj , au stabilit tarifele pentru prestarea serviciilor sexuale, au racolat clienți,  direct sau prin anunțuri  și au asigurat protecția persoanelor vătămate, în scopul obținerii de foloase patrimoniale. 
Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Constanța și Cluj, fiind identificate și ridicate mai multe telefoane mobile, sume de bani, o cantitate de droguri de risc, precum și alte mijloace de probă.
În cursul zilei de 20.07.2023,  a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.
La acțiune au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.