Comunicat de presa 5 14.06.2023

La data de 13.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de  efectuarea, fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și ultraj.

În cauză, s-a reținut că, în perioada februarie 2021 – iunie 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat, substanțe cu efecte psihoactive (ADB-BUTINACA și EDMB-PINACA), consumatorilor de pe raza județului Dolj, cu sume cuprinse între 50 și 300 lei.

Au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, pe raza județului Dolj, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Pe parcursul efectuării percheziției domiciliare, unul dintre inculpați a manifestat un comportament violent, moment în care l-a mușcat de antebraț pe jandarmul care a procedat la imobilizarea sa.

În cursul acestei zile,  a fost sesizat  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunerea de  arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu  polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Dolj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.