Comunicat de presa 12.06.2023

La data de 10.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 6 inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, 10.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au prins în flagrant 3 dintre inculpați, după ce au comercializat peste 400 de comprimate ecstasy.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2022-iunie 2023,  inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, consumatorilor de pe raza județului Iași, inclusiv la petreceri organizate în cluburi, cât și la evenimente private cu concerte de muzică electronică și tehno.

Au fost puse în aplicare 4 mandate de  percheziție domiciliare, iar, în urma acestora, au fost descoperite aproximativ 100 de comprimate ecstasy,  cantitățile de aproximativ 20 de grame cocaină și  50 de grame canabis, 5 cântare electronicede precizie, 3 grindere și sumele de 6.300 lei și 160 euro.

La data de 11. 06.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași,  a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul Criminalistic, Unității Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iași, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.