Comunicat de presa 21 25.05.2023

La data de 25.05.2023 , procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 6 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe cu efecte psihoactive .
Au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Brașov, fiind identificată și ridicată cantitatea de aproximativ 300 de grame canabis, sub formă de muguri, 100 de grame amfetamină 97 de comprimate XTC, de diferite forme și culori, 2 grame de cocaină, precum și mai multe grindere și ustensile, destinate consumului de droguri.
De asemenea, au fost indisponibilizate sumele de 43.889 de lei, 385 de lire și 20 de dolari USD.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale – Brașov și Covasna și a jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Burebista – Brașov.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.