Comunicat de presa 17 25.05.2023

La data de 25.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Satu Mare au pus în aplicare un număr de 20 de percheziții domiciliare, pe raza județului Satu Mare, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

În cauză s-a reţinut că, mai multe persoane, au comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc.
Pe parcursul perchezițiilor au fost identificate și ridicate cantități de cocaină, 3- CMC, 18 folii de aluminiu conținând canabis, fiole conținând pulbere de culoare albă cu efect psihoactiv, cântare de precizie ce conțin urme de substanța cristalină, un dispozitiv pentru mărunțit, un pistol cu gaze deținut ilegal, un pistol calibru 8 mm, un cartuș cu glonț pentru arma letală, 2 macete și mai multe telefoane mobile.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Oradea și IPJ Satu Mare și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Satu Mare.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.