Comunicat de presa 04.09.2022

La data de 03.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, un cetățean român și un cetățean italian, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.
În cauză s-a reținut că, începând cu luna ianuarie 2022, cei doi inculpați au comercializat cocaină contra sumei de 100 euro pentru un gram consumatorilor de pe raza municipiului București și a județului Olt.

La data de 02.09.2022, inculpatul cetățean italian a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de 15 grame cocaină, activitate urmată de punerea în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară în București și Caracal, județul Olt, în urma cărora a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 200 grame de cocaină.
În cursul zilei de 03.09.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Craiova şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.