Comunicat de presa 2 24.06.2022

La data de 22.06.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.


Măsura a fost dispusă după ce, la data de 21 iunie 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, i-au prins în flagrant pe cei doi inculpați după ce au vândut 7 doze de cocaină în schimbul sumei de 3.500 de lei.
Ulterior, în cauză au fost puse în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară pe raza județului Dolj, în urma cărora, au fost descoperite şi ridicate 20 de doze de cocaină, 2 pistoale și muniție, supuse autorizării (unul cu bile metalice, iar altul cu bile de cauciuc), 2 telefoane mobile și o farfurie, cu urme de cocaină.
De asemenea, în urma percheziției efectuate într-unul dintre autoturismele folosite de inculpați, au fost descoperite alte 2 doze de cocaină.
În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2021, cei doi inculpați au comercializa cocaină în schimbul sumei de 500 lei pentru un gram, consumatorilor de pe raza municipiului Craiova.
În urma activităților desfășurate, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați, iar la data de 23.06.2022, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.